בניית אתר מג'נטו

אין ספק שזירת אתרי המסחר האלקטרוני (e-commerce) בארץ פורחת, עד כדי כך שיש חשש גדול לגורלן של החנויות הפיזיות ורשתות הקניונים הגדולות. היום כל רשת פיזית מוכרת גם דרך האינטרנט, וזה עוד בלי להזכיר את אמאזון שבעצם כבר נכנסה לישראל ו-ebay שיש לה משרדים מקומיים. כל זה אומר שהתחרות על ליבו של הצרכן גדולה מאוד, והדרך להצלחה עוברת בסופו של דבר גם בגוגל.

אופטימיזציה לאתר e-commerce צריכה להיעשות בצורה חכמה ותוך כדי ניצול של הנישה הספציפית בה עוסק האתר. לשם זאת נעבור על החלקים החשובים באתר ואיך בדיוק ניתן לבצע להם אופטימיזציה.

עמוד הבית לאתר e-commerce

בעיקרון יש שני סוגים של עמודי בית: העמוד מהסוג הראשון נראה כמו שער כניסה עם לוגו גדול והזמנה להיכנס. אפשר לראות אותו בעיקר בחנויות בגדים וקונספט. עמוד הבית מהסוג השני נראה בדרך כלל כמו קטלוג עם המוצרים הנמכרים או החדשים ביותר.

ההמלצה היא להשתמש בעמוד בית מהסוג השני, אלא אם כן האלגנטיות מאוד חשובה לכם. הסיבה היא שהקישורים אל המוצרים מתוך עמוד הבית מחזקים אותם מבחינת גוגל. כמובן שחשוב שאלו יהיו גם מוצרים בעלי פוטנציאל מכירה גבוה.

תפריטים

התפריטים באתר e-commerce צריכים להיות פשוטים וקלים להבנה. לדוגמה, חנות של הדפסות יכולה למקם תפריטים כמו "חומרי הדפסה", "להדפיס על הכול" ואפילו "חריטה בלייזר". תחת כל תפריט כזה יהיו פריטים בצורת קישורים לקטגוריות הפנימיות.

אם יש כמות גדולה מאוד של קטגוריות, כל תפריט יכול להיפתח לטבלה גדולה בפני עצמה (ראו לדוגמה את החנות של אתר "למטייל"), אך חשוב שיהיה אפשר לגלוש בנוחות גם במובייל, שם התפריטים בדרך כלל נפתחים בצורה אנכית.

קטגוריות

הדרך הטובה ביותר לסדר את המוצרים בתוך הקטגוריות היא בצורת מלבנים קטנים או טורים (בטלפון). זו הצורה שבה הכי קל לעין לסרוק את העמוד. רצוי גם להוסיף פילטרים פנימיים בתוך כל קטגוריה. לדוגמה, סידור מהמחיר היקר לגבוה או מהמוצר החדש ביותר לישן ביותר. לא פחות חשוב להגדיר לגוגל את הגרסה הראשית של העמוד או מאילו פרמטרים הוא יכול להתעלם (בסופו של דבר התוכן רק מסודר בצורה אחרת).

מומלץ גם להוסיף טקסט של כמה שורות בחלק העליון והתחתון של העמוד. הטקסט מוסיף ייחוד לעמוד ועוזר לו להתקדם בגוגל על סמך מילות המפתח.

לבסוף, לכל קטגוריה יש להוסיף תגים מתאימים משלה שיתארו אותה. אלו אותם התגים שמופיעים בטקסט של גוגל (תגי ה-META). התגים האלו אמורים לכלול את שם הקטגוריה ומילות מפתח חשובות, אבל גם להיות שיווקיות.

אגב, אין מניעה לשים חלק מהמוצרים במספר קטגוריות שונות כל עוד אין חפיפה גדולה מדי בין הקטגוריות.

עמודי מוצר באתר e-commerce

עמודי מוצר הם החלק היותר מאתגר בקידום אורגני של חנות e-commerce. הסיבה היא שהרבה חנויות פשוט לוקחות את הטקסט שהן מקבלות מהיצרנים או בוחרות טקסט ג'נרי. אם יש יכולת לנסח את הטקסט מחדש עבור כל מוצר או להוסיף המלצה אישית, זה מצוין. אבל גם אם אתם מוגבלים בזמן, רצוי שתנסו את הטקסט של אותם מוצרים שבהם אתם רוצים להתרכז או של המוצרים הייחודים

במקרה ויש מוצרים זהים עם שינוי קטן כמו צבע או מידה, צריך להגדיר אותם על פי גרסה ראשית בעזרת תג שנקרא קנוניקל, חברת קידום האתרים שלכם אמורה לדעת כיצד לעשות זאת.

דפים עם ערך מוסף

קידום אורגני מתבסס בסופו של דבר על עמודים שמתרכזים במילות מפתח מאוד ספציפיות, אבל הכנסת כמות גדולה של טקסט לתוך עמודי החנות האינטרנטית עצמה יכולה לפגוע בעיצוב שלה. לכן, ברוב החנויות יש עמודים עם ערך מוסף. אלו יכולים להיות בלוגים, מדריכי קנייה, מבצעים, טיפים לשימוש נכון וכו'. חשוב שהעמודים האלו יקשרו אל מוצרים או קטגוריות פנימיות בעמוד על מנת לחזק אותם בדירוגים ולהעביר אליהם גולשים.

 

 

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה
שתעיף את העסק שלכם רחוק!

אולי יעניין אתכם גם

בואו נדבר

זה הזמן לייצר עבורכם אסטרטגיה שתעיף את העסק שלכם רחוק